Festivalgjest 2019: Ellisiv Stifoss-Hanssen

– Jeg hadde absolutt ikke lyst til å skrive om kreft, for det holder å ha hatt det selv. Men etter hvert ble sykdommen en del av historien jeg skrev, har Ellisiv Stifoss-Hanssen (f. 1980) fortalt i et intervju.

Hun kom i 2014 med romanen La meg sove til dette bare er en drøm, som nylig også kom ut på engelsk. Den forteller om Mia, som har blitt diagnostisert med livmorhalskreft, samtidig som det blir slutt med kjæresten Anne-Marie. Det er en roman om sykdom, kjærlighet, liv, frykt og sorg.

Jeg snudde meg med ryggen til, ville ikke at Anne Marie skulle våkne. Jeg prøvde å holde skuldrene i ro, ikke snufse. Anne Marie la hånden på hoften min, og jeg så det for meg, det bekymrede ansiktet. Frykten som strakte seg inn i søvnen.

Jeg ville feie hånden vekk, dytte Anne Marie ut av sengen, strekke ut armer og ben, og lage snøengel mot lakenet. Ikke ta på meg. Medlidenheten fylte meg, og jeg orket det ikke, hadde ikke plass til hennes følelser. Anne Marie var virkelig. Hennes frykt gjorde alt virkelig.

Ellisiv Stifoss-Hanssen har de siste årene holdt skrivekurs og skrevet tekst til en musikalsk forestilling basert på Disneyhistorier. Men til Versus kommer hun altså for å snakke om historien om Mia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *