Cay & Vivian og alle de andre

Året er 1959. Frances driver en ranch i Nevada, hvor kvinner som ønsker å skille seg, kan bosette seg midlertidig og benytte seg av Nevadas liberale lovverk for skilsmisse. Hit kommer den 35 år gamle professoren Vivian Bell, som ønsker å gå fra ektemannen.
På gården blir hun kjent med Cay, Frances’ unge adoptivdatter, og snart trekkes Vivian og Cay mot hverandre, alle ulikheter mellom dem til tross.
Desert Hearts kom i 1985, og var Donna Deitch’ regidebut. Filmen er basert på Jane Rules roman Desert of the Heart fra 1964, og har blitt en lesbeklassiker. Deitch har gjort det til en fortelling om sårbarhet, underspilt begjær og forvandling, og er både vågal og innsiktsfull i sin beretning.
For det er jo slik det er. Man finner hverandre, på tvers av moral og sosiale konvensjoner, lover og regler, tid og sted – bestandig. Lørdagskveldens film innledes av forfatter Rune Christiansen, som tar en historisk sveip gjennom filmer som alle forteller om kjærlighet mellom kvinner, før han zoomer inn på nettopp Desert Hearts.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *